jubilarissen2019

Tijdens een zeer geslaagd Miljoenenjacht concert op zaterdag 26 oktober zijn vier leden van Christelijke Muziekvereniging Excelsior Oostendorp gehuldigd voor hun 40-jarig jubileum als muzikant en/of lid van de vereniging. Namens de Muziekbond Gelderland/Flevoland mocht Chris Timmer de insignes opspelden.

Goos Draaijer is begonnen met het spelen van de altsaxofoon, maar bezet inmiddels al geruime tijd een vaste plek tussen de tenorsaxofoons. Als lid is hij van meet af aan altijd nadrukkelijk aanwezig geweest en de vereniging is blij dat hij na al die jaren nog steeds een vaste factor is binnen het orkest.

Peter van de Werfhorst is begonnen bij de vereniging op de bugel en heeft ook lange tijd es cornet gespeeld. Binnen de vereniging is het soms lastig om de plekken bij de grotere instrumenten in te vullen en de vereniging is dan ook bijzonder blij dat Peter nu al een aantal jaren met veel plezier de Esbas positie bezet. Hij maakt het liefst alleen maar muziek, maar is ook op andere vlakken van grote waarde voor vereniging.

Dries Bos is met een korte onderbreking van 6 jaar ook al weer 40 jaar trouw lid van de vereniging. Al zijn hele muzikale loopbaan bespeelt hij al de bariton. Ondanks zijn drukke werkzaamheden staat Dries altijd klaar voor de vereniging. Uiteraard hoopt de vereniging dat hij nog lang een vaste kracht zal blijven in de bariton sectie en als actief lid binnen de vereniging.

Anders dan de drie bovenstaande jubilarissen is René Slagter niet 40 jaar lid bij eenzelfde vereniging geweest, maar 40 jaar muzikant zijn is natuurlijk net zo bijzonder! Hij begon zijn muzikale carrière bij muziekvereniging “De Harmonie" in Winschoten. Voordat hij op zijn geliefde instrument de Euphonium terecht is gekomen heeft hij een flink aantal instrumenten geprobeerd. Via “Voorwaarts" in Veendam, “het Drents Harmonieorkest" en muziekvereniging “Oranje" Assen zijn René en zijn vrouw Cecile uiteindelijk na hun verhuizing naar ’t harde beland bij CMV Excelsior Oostendorp. De vereniging is heel blij dat zij hun keus op haar hebben laten vallen.

De vereniging hoopt dat alle muzikanten nog jaren met veel plezier muziek mogen blijven maken.

Sponsoren