OOSTENDORP- Het concertfestival van het Noord Veluws Muziekverband vond zaterdag 17 juni 2023 plaats in MFC ‘t Huiken te Elburg. Het A-Orkest van CMV Excelsior Oostendorp onder leiding van Hans de Wilde mocht zich winnaar noemen in de middenklasse. Zij behaalden een mooie 88 punten en mochten ook de Jos Lussenburgbeker in ontvangst nemen.  

 

CMV Excelsior was de eerste deelnemer deze avond. Zij brachten in de middenklasse het koraalwerk Fideliumvan Arend Gerds ten gehore. Verder speelde zij het speciaal voor de vereniging gecomponeerde werk “De Tijd”. De Tijd is speciaal gecomponeerd door Jan de Haan voor Excelsior ter ere van hun honderdjarig jubileum. De inspiratie voor dit werk haalde de componist uit het koraal “Blaenwern”. In dit werk komen 7 verschillende passages van “tijd”aan de orde die belangrijk zijn voor Oostendorp, zoals kerktijd en Molen De Tijd. 


Het concertfestival van het Noord Veluws Muziekverband is elk jaar een vast punt in de planning van CMV Excelsior en mocht daarom in het jubileumjaar ook niet ontbreken. In het najaar volgen nog een aantal mooie concerten en activiteiten, zoals een jubileumbingo op 30 september, een Praise concert in samenwerking met Higher Level uit Kampen op 18 november en een Kerstconcert op 18 december.  

Sponsoren