In een druk bezette 3de divisie streden 8 orkesten om de podiumplekken van de Open Nederlandse Fanfare Kampioensschappen 2024

Het optreden in de Lawei te Drachten was het slotakkoord van een drukke periode onder leiding van Hans de Wilde.
Het uit te voeren werk lag al een aantal maanden op de lessenaar. Omdat de ONFK volgden op ons jubileumjaar waarvoor het werk "De Tijd" was geschreven door Jan de Haan.
Er zijn groepsrepetities en try-out concerten gehouden.

Op de ochtend van ONFK werd er nog een keer ontspannen gerepeteerd waarna het orkest mét een aantal supporters in een bus, gevolgd door een aantal auto’s, naar Drachten afreisde.

Het in de 3de divisie (verplicht) uit te voeren werk "De Tijd" (Jan de Haan) werd speciaal ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van CMV Excelsior Oostendorp gecomponeerd. Zeven tijdschetsen gebaseerd op de hymne “Blaenwern". De naam van de karakteristieke molen De Tijd in Oostendorp intrigeerde de componist – een mooie aanleiding om ‘de tijd’ als inspiratiebron te kiezen. Het werk bestaat uit zeven aaneengeschakelde tijdschetsen die thematisch gezien met elkaar verweven zijn. Op verzoek van de opdrachtgever baseerde De Haan zich op de uit Wales afkomstige hymne Blaenwern.

Een 3 koppige jury beoordeelde de orkesten vanuit een geblindeerde ruimte. Excelsior Oostendorp was als 4e van de 8 deelnemers aan de beurt. CMV Excelsior Oostendorp gaf een mooie uitvoering ten gehore wat uiteindelijk resulteerde in 87 punten hetgeen een 2e plaats betekende.

Deze drukke periode werd afgesloten met een gezellige terugreis en gezamenlijke borrel bij de Haas bij terugkomst. 

Bekijk hier de foto's

Live Opname - vanaf 2:08:00 -> Youtube

 

Sponsoren