Mijn naam is Elma Moling en vanaf september 2024 zal ik het ‘stokje’ van Henk van de Werfhorst overnemen en zal ik als voorzitter aan CMV Excelsior verbonden zijn.

Ik zal mij hier kort voorstellen:

Bijna 49 jaar geleden werd ik geboren als jongste van vier meiden. Mijn moeder was een echte Oostendorpse (haar vader was de smid aan de Zuiderzeestraatweg) en ondanks dat wij jaren niet in Oostendorp woonden, kwamen we er wel regelmatig. Zo waren we altijd op Koninginnedag en tijdens de Oostendorperdagen te vinden op het veldje bij de PWA. Daar werd ik verliefd op de saxofoon, maar het duurde nog bijna 38 jaar voor ik voor het eerst een sax in mijn handen had.

Ik ben getrouwd en mijn man en ik hebben samen twee zoons, van 18 en 16. Ook ben ik regelmatig te zien met onze twee Hollandse Herders.

Ik was dus 38 toen mijn zus mij vertelde dat zij op saxofoon les ging bij Alice Klomp, dus bij Excelsior, én dat er ook een saxofoon voor mij beschikbaar was. Ik heb toen eindelijk de stap gezet en ben op saxofoon les gegaan. Ik kon nog geen noot lezen, maar Alice heeft met veel geduld en liefde mij de eerste beginselen van het muziek maken geleerd. Ik begon met een altsaxofoon en na enige tijd ging ik over op de tenorsax. Na ongeveer een jaar les te hebben gehad kon ik aansluiten bij het B-orkest en nog wat later ook bij het A-orkest.

Ik geniet ontzettend van het samen muziek maken maar ook van de sociale contacten binnen de vereniging. Een jaar geleden ben ik gevraagd om deel te nemen aan het bestuur, wat ik accepteerde omdat ik graag mijn bijdrage wilde leveren aan het reilen en zeilen binnen de vereniging.

En dan nu voorzitter! Een hele verantwoordelijkheid, die ik met liefde voor de vereniging heb aanvaard. Ook in deze rol hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het bestuur van de vereniging. Ik zie uit naar een leerzame periode waarin ik mijn best zal doen de vereniging op een waardige manier te vertegenwoordigen. Samen met het bestuur en de verenigingsleden zullen we CMV Excelsior de komende jaren op de kaart zetten en zullen we ons zeker laten horen. Hopelijk komt u allen naar ons luisteren en genieten van onze optredens.

Sponsoren