Excelsior Oostendorp hield afgelopen zaterdag, 16 november, haar jubileumconcert in de Grote Kerk in Elburg. Het A-orkest speelde, samen met de Euphonion Singers uit Wilsum, werken met een christelijk thema. In een bijzonder sfeervol verlichtte kerk konden genodigden, donateurs en overige bezoekers behalve van de muziek en de vocalen, ook genieten van vele visuele effecten.

De avond werd geopend door de CMV Excelsior Oostendorp onder leiding van Thijs Musch met het stuk “Let there be praise”, waarna Henk van de Werfhorst de avond opende. De voorzitter blikte kort terug op de 90 jaar die de vereniging achter zich heeft.

Kort na deze opening leken de muren van de kerk het te begeven onder het muzikale geweld toen “Jericho” ten gehore werd gebracht. Het programma werd vervolgt met ondermeer "Panis Angelicus" en "The Prayer of St. Gregory". Een deel van de muzikale avond werd ingevuld met gospels en traditionals uitgevoerd door de Euphonion Singers uit Wilsum. Een uniek vijfstemmig koor met circa 85 leden waarmee in wisselende samenstellingen wordt opgetreden.

Een van de hoogtepunten in het aandeel van het koor was een vertolking van het nummer "The Last Mile", waarbij de solistische kwaliteiten van enkele koorleden ten volle werden benut. Ook de door het fanfareorkest begeleidde uitvoeringen van “One Moment in Time” en “You raise me Up” zorgden voor kippenvel op de huid bij menig luisteraar. 

Het concert werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van de "Battle Hymn of the Republic", beter bekend als "Glory, Glory Hallelujah", waarbij het publiek werd betrokken door het refrein mee te zingen.

Een veelzeggende reactie was: "Een ieder die er niet bij was vanavond, heeft iets bijzonders gemist(!)....."

Sponsoren