Aanvankelijk was het bedoeling dat zowel de Eendracht uit Wezep als KNA uit Lunteren ook deel zouden nemen aan dit tryout concert, dat de opmaat is voor deelname aan het ONFK in Drachten op 5 April. Om verschillende redenen zagen echter beide orkesten af van deelname, hetgeen inhield dat Excelsior het enige orkest van de avond was.

Eerder die dag begon het orkest, dat onder leiding staat van Thijs Musch, aan haar studiedag. Een pittige ochtend repetitie werd gevolgd door een gezamenlijke lunch. 's Middags werd er verder gerepeteerd. Na een aantal vrije uren zat het orkest om 18.30 uur alweer klaar voor de avondrepetitie.  

Precies om 19.30 werden de eerste noten ingezet en kon het publiek voor het eerst genieten van "Adornia". Het werk is een compositie van Jacob de Haan en is geschreven ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van CMV Juliana Doornspijk. Het woord Adornia is afgeleid van het Engelse 'to adorn', wat zoveel betekent als 'tooien' of 'versieren'. Maar het stuk gaat ook over Doornspijk zelf; de letters D, O, R en N komen uit de plaatsnaam. Vanwege de kerkelijke geschiedenis van Doornspijk, bevat het werk ook een koraalmatig thema. De gekozen melodie van het koraal is "Schmücke dich, du liebe Seele".

De uitvoering werd beoordeeld door jurylid dhr. Tijmen Botma. 

U kunt de ontwikkelingen van CMV Excelsior volgen op facebook.com/CmvExcelsiorOostendorp. U kunt het ONFK volgen via facebook.com/pages/Open-Nederlandse-Fanfare-Kampioenschappen.

Ook kunt op 5 april de verrichtingen van Excelsior volgen via een livestream op http://www.onfk.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsoren