In een zeer druk bezette 3de divisie streden maar liefst 11 orkesten, verdeeld over 2 groepen, om de podiumplekken van de Open Nederlandse Fanfare Kampioensschappen 2014, waaraan in totaal ruim 1500 muzikanten verdeeld over 35 fanfare orkesten uit het hele land deelnamen.  

Het optreden in de Lawei te Drachten was het slotakkoord van een drukke periode onder leiding van Thijs Musch.
Het uit te voeren werk lag al een aantal maanden op de lessenaar. In de afgelopen periode werd er  tot 3 keer per week gerepeteerd.
Er zijn groepsrepetities en try-out concerten gehouden.

Op de ochtend van ONFK werd er nog een keer ontspannen gerepeteerd waarna het orkest mét een aantal supporters in een bus, gevolgd door een aantal auto’s, naar Drachten afreisde.

 

Het in de 3de divisie (verplicht) uit te voeren werk "Adornia" (Jacob de Haan) werd speciaal ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van CMV Juliana Doorspijk gecomponeerd. Een 3 koppige jury beoordeelde de orkesten vanuit een geblindeerde ruimte. Excelsior Oostendorp opende als eerste van de B-groep. Wat toen nog niemand wist, was dat de lat erg hoog lag: Hald Moed uit Oosthem, de uiteindelijke winnaar had, zo bleek, toen namelijk al gewonnen. Zij begonnen als eerste orkest in de A-groep en haalde maar liefst 92 punten. Het tweede orkest uit diezelfde groep, CMV Beatrix uit Doezum haalde vervolgens 90.33 punten. Het niveau was dus enorm hoog. CMV Excelsior Oostendorp gaf een mooie uitvoering ten gehore wat uiteindelijk resulteerde in 84.33 punten hetgeen een 7e plaats betekende.

Deze drukke periode werd afgesloten met een gezellige terugreis en gezamenlijke maaltijd onderweg. 

(foto's door ONFK)

 

Sponsoren