Voor de gelegenheid stond het opleidingsorkest van Excelsior Oostendorp onder leiding van Thijs Musch. Dankzij een prima muzikale performance en een vermakelijk optreden kwam het orkest dit jaar met 84 punten tot een mooie derde plaats. 

Na een lange periode van voorbereiding heeft het jeugdorkest van Excelsior Oostendorp op zaterdag 17 mei deelgenomen aan het festival. Voorafgaand aan het festival was er een play-in georganiseerd. Deze play-in werd verzorgd door Ivo Kouwenhoven. Aan deze play-in namen ongeveer 80 muzikanten deel. Ivo Kouwenhoven wist op een bijzonder educatieve manier de spelers te enthousiasmeren, zodat aan het einde van het festival een tweetal composities op een fantastische manier werden uitgevoerd. Dit waren de stukken ‘James Bond’ en ‘Swinging Saxophone'.Het orkest stond die avond onder leiding van Thijs Musch, normaal is dit Silva Soepboer maar zij kon niet aanwezig zijn. Het jeugdorkest opende met het stuk ‘The Preacher’ gevolgd door ‘Gulliver’s Travels’ en ‘Pachelbel’s Canon’. Als afsluiting werd het stuk ‘Chihuahua’ ter gehore gebracht. Compleet met glitterhoedjes en een mooie show van de dirigent, werd het publiek uitgenodigd voor een feestje. Ivo Kouwenhoven, die de opleidingsorkesten jureerde, noemde het een goed optreden. Hij vertelde dat wij het orkest waren met het hoogste entertainmentgehalte die avond.

Uiteindelijk hebben we 84 punten behaald. Wat een 3e plek inhoudt.De beker ging naar de Eendracht uit Wezep, David Oosterwolde werd respectievelijk 2e. De publieksprijs is gewonnen door Concordia Oldebroek


Sponsoren