Zeventien biertafels, vierendertig banken, enkele statafels en meters feestverlichting vormden samen met heuse guirlandes het decor voor het eerste oktoberfest van Oostendorp. "Als gevolg van het niet doorgaan van de Oostendorpdagen dit jaar,  zijn wij samen met onze leden op zoek gegaan naar een alternatief", aldus Gert-Jan Hoeve. "Het idee om een oktoberfest te organiseren is door een commissie opgepakt", vervolgt de penningmeester. "Bij het organiseren van een nieuw evenement weet je dat je in het eerste jaar een zeker risico loopt, we hebben dat risico genomen en het lijkt goed uit te pakken"

Het ruim 250 koppige publiek werd veelal aan tafels bediend door leden van het fanfareorkest die voor de gelegenheid in dirndls en lederhosen waren uitgedost. Bierpullen en bratwurst ontbraken uiteraard niet. Smartlappen uitgevoerd door de Meulezangers uit Oostendorp en Egerländermuziek van de uit Borculo afkomstige blaaskapel 'de Knollentrekkers' zorgden afwisselend voor een gezellige oktoberfest sfeer. Tussen de optredens door klonk er Schlagermuziek uit de speakers.

"De organisatie komt binnenkort bij elkaar om te evalueren. Uiteraard zijn er verbeterpunten, maar daar kunnen we het hele jaar aan werken. Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement. Wij hopen dat het oktoberfest in Oostendorp kan uitgroeien tot een nieuw jaarlijks evenement", vult voorzitter Henk van de Werfhorst aan. " Bij CMV Excelsior Oostendorp zijn we al weer druk met de voorbereidingen voor het concert dat het binnenkort geeft samen met Big Band 'Joint Venture' uit Zwolle. Deze unieke samenkomst van Big Band en fanfareorkest heeft alles in zich om een gezellige avond te worden. Dankzij de steun van het Rabofonds Noordveluwe hopen we er een mooie avond van te maken. Een concert dat je niet wilt missen". Binnenkort is er meer te lezen op deze website.

Sponsoren